Skagen Pub som driver den velkjente restauranten med samme navn i Kristiansand sentrum, skal i sommer stå for driften av Høllen Brygge, restauranten som kanskje mer enn noen er symbolet på en trivelig sommerdag med noe godt på tallerkenen og godt i glasset.
Av Ivar Eidsaa
– Dette er midt i blinken for oss, sier de nye driverne som skal holde åpent i hele juni og juli.
Det ble travle dager for Carl Erik Rasch Haugen, Sondre Østheim og Hallgeir Hansen før de åpnet dørene. Lokalene på Høllen Brygge skulle gjøres klar for å ta imot sommergjestene.
– Det var trivelig å komme i gang. Vi har hatt mange gjester på Skagen Pub i Kristiansand som har spurt om vi også kan åpne i Søgne. Vi var på utkikk etter noe i Søgne, og fikk god kontakt med Roy Fardal som eier bygget, og bestemte oss for å gå i gang. Vi tror og håper dette er en plass som Søgnes befolkning og de mange feriegjestene etterspør og vil sette pris på, sier Carl Erik «Calle» Rasch Haugen.
Passer som hånd i hanske
– Bygget passer som hånd i hanske for den driften vi legger opp til, med en stor åpen restaurant, og flere mindre rom hvor man kan gjennomføre lukkede selskaper eller samlinger, og ikke minst en stor uteterrasse, sier Hallgeir Hansen.
Allerede før nyheten ble sluppet, hadde noen fått med seg at Skagen Pub skulle lansere samme konseptet på Høllen Brygge som i byen, og det avstedkom flere som booket lokaler til familieselskaper. Vennegjenger og bedrifter som skal ha en samling for sine ansatte, har gjort det samme.
– Vi er kjent for å ha en folkelig profil, en plass som passer for vennegjengen som vil samles, til det eldre paret som vil ut å kose seg med god mat og drikke. Dette skal være en plass for alle, barnefamiliene inkludert, fremholder Kalle Rasch Haugen.
Folkelig profil
Åpningstidene blir fra 12-24 i ukedagene, og fra 12 til «seine natta» i helgene. Menyen gjenspeiler den folkelige profilen, det vil si at den populære burgermenyen også blir å finne på Høllen Brygge. I tillegg til at den vil være tilpasset plassen, med et godt utvalg av sjømat, være seg reker, blåskjell og fiskesuppe.
Kapasiteten beskriver de som god, m ed en 150-160 sitteplasser inne, og en 70-80 ute på terrassen.
– Så med fullt hus vil det bli godt med liv, smiler Hallgeir Hansen.
Stor kundemasse
Skagen Pub åpner sitt konsept i de gamle lokalene til Frøken Larsen i Markensgaten i Kristiansand sentrum i juni 2019. På de fem årene som er gått siden, har Skagen Pub opparbeidet seg en stor kundemasse.
– Vi har faktisk flere eksempler på at private – og bedrifter, som tar turen til Kristiansand for å besøke restauranten i byen. De forteller oss at det er rimeligere for dem å komme fra Jæren, Sandnes og Stavanger å ta toget til Kristiansand, bo på hotell og gå ut og spise hos oss for en langt rimeligere penge enn om de skulle gjort det samme i Stavanger, sier Rasch Haugen.
Skagen Pub har også blitt en populær destinasjon for unge og unge voksne, så vel som voksne og eldre.
En plass som passer for alle
– Det er gjerne slik at ungdommen finner sine utesteder og de voksne sine. Hos oss kommer alle, og ettersom det er kundene som skalper plassen og trivselen, blir atmosfæren så god. Noe av det samme mener vi at vi skal få til her på Høllen Brygge, sier Hansen.
Han begrunner det med at Søgne er en svært godt besøkt feriedestinasjon, med mellom 25-30.000 feriegjester sommerstid.
– Og mange av disse er godt kjent med Skagen Pub-konseptet allerede, hvor vi har fremstått som en plass med god mat, god service og hyggelige priser, fremholder han.
Åpningsdagen fredag vil bli behørig markert. Et godt knippe servitører og et par-tre kokker vil stå klare til å ta imot gjestene. Det blir musikalske innslag og Hallgeir Hansen lover flere overraskelser i tillegg.