Hjem En aktiv sommer

En aktiv sommer

En aktiv sommer
FGR kasvu2020 artikkeli

Frisbeegolf

Tinntjønn Frisbeegolfpark består av 18 hull (pluss 2 bonushull) og passer de fleste frisbeegolfere. Her finner du åpne områder rundt Tinntjønn skole og Ekorntjønn, samt en del tett skog som krever presise kast. Banen er registrert både på Udisc og discgolfmetrix, og her kan man føre poengkort mens man spiller. Udisc hjelper deg også med å finne frem til neste hull dersom du ikke har spilt banen før.

AdobeStock 16524892

Vind i seilene

Søgne er kjent for sine mange hvite seil på fjorden. Bygda har lange tradisjoner for opplæring og regatta. Søgne Seilforening har sitt tilholdssted i Høllen. Her er det høy aktivitet blant barn og ungdom som vil lære seg å seile optimistjolle.

197452083 942764826291378 3976214445144638069 n

Vannsport

Vannscooter = fart og moro! Husk bare at du ikke skal kjøre raskere enn 5 knop i nærheten av hvor folk bader. Sikkerhetssonen myndighetene har satt er 50 meter. Du må være fylt 16 år for å kunne kjøre vannscooter. Du må også ha båtførerbevis dersom du er født etter 1. januar 1980. Leie av vannscooter kan du gjøre her: agdervannscooterutleie.no. Wakeboard og vannski er andre populære vannsport aktiviteter. Hvem forbinder ikke å kjøre vannski med å henge etter en båt en solskinnsdag på Sørlandet? Husk bare å vis hensyn til badesoner og andre båter.

101247237 1087847101589351 3607976122974732288 n

Få ut litt energi

I Finsland finner du et flott nytt idrettsanlegg med fotballbane, basketballbane og sandvolleyballbane. Fotballbaner finner du også på Langenes skole, Nygård skole, ved Tinntjønnhallen, Tunballen skole, på Birkelid, Songdalen ungdomsskole og på Hortemo. Om de minste trenger å aktiviseres, finner du lekeplasser bla. på Tangvall torv, Lunde skole, Nygård skole, Helleviga og Åros feriesenter. Ballbinger finner du bla. på Vedderheia og ved Tunballlen skole. Skateramper finner du ved Toyota-banen på Tangvall, på nordsiden av E39, på Nygård skole og utenfor OpenMind i Linnegrøvan. Flere steder i Søgne finner du også tilrettelagte klatrelvegger som via Ferrata opp mot Søgneskiltet, ved gang- og sykkelveien mellom Linnegrøvan og Linneflaten, og på Kapelløya.

AdobeStock 60047465 scaled

Orientering

Med sine store variasjoner egner terrenget i Søgne seg svært godt til orientering. Ved sjøen er det bratte, småkuperte koller med furu, einer og eikekratt mellom pytter og tjønner. Innenfor kan det være lauvskogog fin skogbunn, og helt i nord, på feks Smørheia, er det et åpent, nesten høyfjellslignende terreng. I Songdalen er det også store variasjoner i terrenget. I Finsland er det mange store myrer og relativt åpen vegetasjon. Lenger sør i kommunen er terrenget mer kuppert og det er større grad av lauvskog. Se ssok.no for kart og utsalgssteder.

bicycle0805 1564770555

På to hjul

Sykkel er et kjærkomment fremkomstmiddel i ferien! Tett på naturen med deilig sommerluft i ansiktet. Du får god tid til å ta inn omgivelsene og samtidig få en god treningsøkt. I Søgne, Greipstad og Finsland finnes det en mengde fine sykkelturer. Har du terrengsykkel anbefaler vi turen til Hellersdalen og Linnåsen. Se mer på ut.no

101247237 1087847101589351 3607976122974732288 n

Når det blåser

Det mange muligheter for aktivitet på strendene på forblåste dager. Høllesanden er et populært utgangspunkt for både kitere og windsurfere. Merk at Hølle- og Årossanden er en badeplass, så det er viktig å holde seg utenfor merkede bøyer og avholde knopgrenser nær land. Et annet tips i vinden er drageflyving, det er like morsomt uansett hvor gammel du er, eller føler deg.

J19 Vilde Thorso

Bungy jump

Juvet Bungy har mye som trekker et publikum som er på jakt etter de sterke opplevelsene. Norges heftigste strikkhopp-combo, med en 40 meter lang hengebru som «svever» i løse luften, og med 57 meter fritt fall rekk ned i det vakre Juvet i Underåsen.

IMG 20190713 211648

Standup paddle

Stand Up Paddle - SUP - har blitt enormt populært de siste årene. Kanskje ikke så overraskende, tatt i betraktning at dette er en veldig morsom og allsidig vannaktivitet, som også gir hele kroppen god trening. Padling på rolig, flatt vann - fritidspadling - er ideelt når du skal prøve SUP for første gang, men det finnes mange utfordringer og varianter av SUP, om du vil ta det et steg videre. For å komme i gang med SUP, trenger du et brett - en oppblåsbar variant er perfekt om du har lite lagringsplass. Oppblåsbare brett er i tillegg enkle å transportere. Det finnes imidlertid også brett i hardplast og i komposittmaterialer. At SUP er så enkelt å komme i gang med, gjør at aktiviteten passer for de fleste. Ta med familien eller vennegjengen, eller kjør solo, og kom deg ut på vannet for en morsom dag med Stand Up Paddle.

93059235 2027653990700391 1564808653544882176 o 1

Padling

Søgne og Greipstad er et eldorado for kajakkpadlere! Her kan du velge mellom hav- eller flatt vann padling! Vil du legge ut på en lang tur, kan vi anbefale Birkelandsvatnet i Greipstad, langs østbredden kan du se et nydelig naturreservat med eikeskog. Fortsetter du sørover kommer du til Tronstadvatnet og Repstadvannet. Rossevann er også et yndet padleparadis. Turen på Lundeelva er populær. De siste kilometerne ned til fjorden er den helt flat og slynger seg vakkert både under løvtunge trær og forbi det vakre, lille tettstedet Lunde. Søgne- og Songdalselva kan du også padle i, du må bare passe på å velge tider på sommeren hvor det er brukbar vannstand i elva. Underveis nedover elva er det mulig å fiske litt bare man sørger for nødvendige tillatelser. Det går både laks og sjøørret opp elva, og de tar seg så langt opp som til Underåsen omtrent. Husk at når man forflytter kanoen eller kajakken din mellom to vassdrag, særlig hvor det er laks, så er det viktig å rengjøre og tørke båten skikkelig for å unngå å spre gyrodaktilus salaris. Uansett om du kommer ned til fjorden på Lundeelva eller Søgneelva er det kort vei ut til Ny Hellesund og kremen av sørlandsk skjærgård. Her kan du virkelig søke rekreasjon eller drive aktiv trening. Nyt sjøen blandt holmer og skjær. Opplev fugleliv, vær og vind på nært hold. Det finnes flere teltplasser i skjærgården om du vil våkne opp til deilig sjøluft og soloppgang, for så å padle videre neste dag. Sjekk ut padleperler.no og padlesiden.no for flere turtips.