Hjem Blomsterflora

Blomsterflora

Balderbrå

Forveksles ofte med prestekrage

Balderbrå betyr ”Balders øyenbryn”. Balder var en norrøn gud, noe så uvanlig som snill og god.

OJA2155

For ubetalte regninger og kjærlighetssorg

Den store botanikeren Linné fortalte om en plante som kan vende vondt til godt. Dessuten var den sikkert også god å ha når en hadde/har mange ubetalte regninger og kjærlighetssorg.

DSCN3662 scaled e1625608492127

Det finnes 734 arter med ville planter i Søgne

Planten du ser på bildet, med det noe merkelige navnet fargeginst, er meget sjelden. Som navnet også kan fortelle, har den vært brukt til plantefarging.

Tyttebaer

Saft av kreklinger

Om blåbær og tyttebær, og om den vakre strandnelliken, Søgnes kommuneblomst. Visste du at det er fint å lage saft av kreklinger, som fins i mengder på holmene?

skrubbaer 2

Skubbær og geiterams finnes det litt av i Søgne!

Geiterams kalles også eldmerkje, fordi denne planten er ofte den første som spirer fram etter en skogbrann.

Lind basttau fra Lind

Et bra avføringsmiddel!

Om barken fra en busk som blir et bra avføringsmiddel, om basten fra et tre som blir et fenomenalt tau og om en plante som er god mot nervøse lidelser.

L1020028

Ble tatt med av Napoleons soldater

Visste du at vi har en plante i Søgne som kom til Vest-Europa som frø inni lapsebrettene eller buksebeina til Napoleons soldater?

DSC 0415

Gir mye rognebær mye snø?

De årene der er mye rognebær, betyr det at det blir mye snø neste vinter? Eller blir det lite? Ingen av delene, tror nå jeg. Skal vi vedde?

Drosera

Blomsten som spiser innsekter

Visste du at der fins blomster i Søgne som spiser insekter? At det er noen som kan virke febernedsettende på samme måte som globoid?

Strandnellik

Strandnellik - den fine kommuneblomsten

Strandnelliken, Søgnes gamle kommuneblomst, ble også kommuneblomsten da de tre kommunene, Søgne, Songdalen og Kristiansand ble slått sammen fra og med 1. januar 2020.