Hjem HUMMERVIGA OG RIVENES

HUMMERVIGA OG RIVENES

HUMMERVIGA OG RIVENES

RIVENES er et friluftsområde på kysten mellom Høllen og Trysnes. Området består av Indre Rivenes, Mågeholmen, Rivenesholmen og Østre Hummerviga. Adkomst kan skje med båt eller via fylkesvei 158 fra Lunde (Trysnesveien). Skilt viser ned til Rivenes. På begge sider av Østre Hummervika er det tilrettelagt med offentlig parkeringsplass.

Ute på halvøya finner en kulturmark med gamle driftsveier, steingjerder, rydningsrøyser og lune bukter og svaberg. Det er blåmerkede stier ut på neset. Midt på halvøya ligger et leirsted på gården Rivenes. Bryggene i Rivenesbukta tilhører leirstedet. Eier er Nordmisjonen. Friluftsområdet ligger i le for vestlige vinder og er ideeelt for båtliv. Det er landingsmuligheter for både store og små båter.

ØSTRE HUMMERVIGA er opparbeidet for allmennheten. Her er toalett, varmt- og kaldtvann og dusj på utsiden av bygningen. I den innerste delen av Østre Hummerviga er det sandbukt som er godt egnet for bading og soling. Fra den innerste P-plassen er det merket og delvis opparbeidet sti til sørenden av neset.