Hjem Søgneskiltet

Søgneskiltet

Søgneskiltet

180 GRADERS PANORAMA UTSIKT
SØGNE-skiltet på Rannesheia (115moh.) er blitt en attraksjon. Både små og store vil opp til skiltet, oppleve naturen og utsikten – og skrive navnet sitt i gjesteboka. Selv mindre barn kommer med foreldrene på slep når motivasjonen er god. Utsikten er fantastisk med hele skjærgården fra Kristiansand i øst til Mandal i vest. Og her ser du store deler av bygda ovenfra. Behagelig sted å sitte ned!

Det er to veier som fører til skiltet:
Forslag 1 er det sikreste og er uten farlige partier. Gå til nordenden av Kunstgressbanen og følg blåmerket sti nordover. Etter ca 400m ser du skilt merket Rannesheia. Ta til venstre og gå ca 100m vestover og så igjen til venstre og ca 400m sørover på blåmerket løype til målet. Anbefaler samme veivalg ned. Forslag 2 er tyngre med litt ”klatring”, men også med noen farlige partier, spesielt hvis det er vått. Gå opp stien ved skateboard-anlegget og følg tråkket mot toppen fra sørsida. (Når du er kommet bortimot halvveis kan du ta en avstikker mot sør og se forskansninger og hytteruiner fra 1. verdenskrig (1914-1918.) Rett før toppen går et av tråkkene nær et stup på vestsida av heia.

VIA FERRATA
Våren 2018 fikk Søgne sin egen Via Ferrata, bygd av Norwegian Rock Master v/Børre Bergshaven. Via Ferrataen driftes av frivillige i Søgne Klatreklubb, SKK. Søgne Klatreklubb (SKK) har som mål å skape et godt klubbmiljø med fokus på klatring, glede, utfordring, samhold og sikkerhet for klatrere knyttet til klubben. På disse årene har klubben ved hjelp av driftige medlemmer som har stilt på mange dugnader fått ferdigstilt buldre- og klatrevegg i OpenMind sine lokaler på Linnegrøvan 34. I samarbeid med Børre Bergshaven er det utviklet et klatreområdet med 12 toppankere bak Verftet i Ny Hellesund. SKK jobber for å opprettholde og utvikle nye klatrefelt rundt i Søgne, i tillegg ønsker klubben klubben å være en pådriver til å få en storvegg når ny ungdom- og videregående skole skal bygges på Tangvall.

Kilde: SKK